Hoe het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer op te lossen ?

Hoe het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer op te lossen - Problemen ondervinden bij het verbinden van de printer met uw netwerk is een van de meest vervelende dingen die kunnen gebeuren wanneer u draadloos probeert af te drukken. Epson-printers zijn niet anders en hebben af en toe problemen met het verbinden met wifi. Er zijn echter een paar eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om het probleem op te lossen. Daarom gaan we in deze blog het probleem bespreken Hoe het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer op te lossen, dus lees verder.

Epson is een populair printermerk met een reputatie van uitmuntendheid en waarde. Consumenten klagen echter vaak over problemen om de printer verbinding te laten maken met wifi. Er zijn miljoenen mensen die Epson-printers bezitten. U bent niet de enige als u problemen ondervindt bij het verbinden met uw wifi. Om u te helpen zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, laten we in deze blog zien hoe u het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer oplost. Maar laten we eerst snel bekijken hoe u een draadloze Epson-printer instelt. Een verkeerd geconfigureerde printer is doorgaans verantwoordelijk voor alle problemen. Laten we daarom zonder verder oponthoud beginnen:

Hoe de Epson-printer verbinden met het wifi-netwerk?

De volgende instructies laten u stap voor stap zien hoe u uw Epson-printer verbindt met uw WiFi-netwerk:

  •  Uw Epson-printer moet aan staan.
  •  Om toegang te krijgen tot het bedieningspaneel, drukt u op de Home-knop.
  •  De wifi-instellingsoptie kan worden gevonden door met de pijltjestoetsen door de interface te navigeren. Klik nu op OK om de installatieprocedure te starten.
  •  Druk herhaaldelijk op OK totdat u bij de Wi-Fi-installatiewizard bent. Om de wifi-netwerkscanprocedure te starten, drukt u nogmaals op OK.
  •  Als u klaar bent, toont het printerbeeldscherm een lijst met alle draadloze netwerken die toegankelijk zijn.
  •  Zoek in de lijst uw draadloze netwerk en maak er verbinding mee.
  •  Druk op OK nadat u uw netwerkwachtwoord hebt ingevoerd.
  •  U moet nu enkele seconden wachten voordat u het bevestigingsbericht ziet. Druk nogmaals op OK om de installatiewizard te beëindigen.

Dat is alles; uw Epson-printer is nu succesvol verbonden met uw draadloze netwerk.

U zou nu draadloos moeten kunnen afdrukken.

Als u echter nog steeds problemen ondervindt of als uw Epson-printer niet naar behoren werkt, gebruikt u de onderstaande instructies om het probleem op te lossen.

Stappen om het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer op te lossen

Wifi-verbindingsprobleem in Epson Printer treedt meestal op wanneer de printer zich buiten het dekkingsgebied van het netwerk bevindt. Bovendien, als het netwerk met een wachtwoord is beveiligd, heeft uw computer geen toegang tot het netwerk tenzij u het juiste wachtwoord invoert. Een andere belangrijke factor bij slechte wifi-verbindingen.

Zorg er eerst voor dat de printer is ingeschakeld en dat deze zich binnen het bereik van de router bevindt. Probeer de router opnieuw op te starten als de printer nog steeds geen verbinding maakt. Als al het andere niet lukt, kunt u proberen verbinding te maken met een ander wifi-netwerk met de printer. Controleer vervolgens of uw printer is ingeschakeld en is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw computer. Zo niet, schakel hem dan in en breng een netwerkverbinding tot stand. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het maken van een verbinding, probeer dan zowel uw computer als uw printer opnieuw op te starten.

Start de printer opnieuw op

Als uw printer niet goed afdrukt, kan het helpen om hem uit en weer aan te zetten. Begin met het loskoppelen van de printer uit het stopcontact. De aan/uit-knop moet dan 30 seconden ingedrukt worden gehouden. De printer moet dan weer worden ingeschakeld nadat deze is losgekoppeld. Nu het is gereset, zou de printer normaal moeten afdrukken.

Controleer de updatestatus van de software

De volgende stap is ervoor te zorgen dat de software van uw printer wordt bijgewerkt nadat deze is ingeschakeld en is gekoppeld aan het wifi-netwerk. Open het programma Epson Printer Utility op uw computer en controleer op updates om dit te bereiken. Installeer alle beschikbare updates en probeer vervolgens nogmaals verbinding te maken met uw printer.

Controleer de configuratie van de firewall

Het controleren van uw firewall-instellingen is de volgende stap als u nog steeds problemen ondervindt bij het verbinden met uw printer. Firewallconfiguraties kunnen af en toe voorkomen dat uw computer en printer communiceren. Controleer uw firewall-instellingen door het Firewall-configuratiescherm van uw computer te openen en te zoeken naar eventuele beperkingen die de communicatie met uw printer verhinderen. Verwijder alles wat u tegenkomt en probeer opnieuw verbinding te maken met uw printer.

Probeer het printerstuurprogramma te verwijderen

Veel mensen denken dat het verwijderen van een printer van uw computer en het installeren van een nieuw stuurprogramma voldoende is om een printerstuurprogramma te verwijderen. Dit is echter niet het geval. U kunt problemen tegenkomen wanneer u probeert de printer opnieuw te installeren of een nieuw stuurprogramma te installeren als u de printer verwijdert zonder eerst het stuurprogramma te verwijderen. Gebruik het hulpprogramma "Een programma verwijderen" van Windows om een printerstuurprogramma volledig te verwijderen. Door dit te doen, kunt u er zeker van zijn dat uw systeem elk bestand met betrekking tot de driver heeft verwijderd. De printer kan vervolgens van uw computer worden verwijderd nadat de driver is verwijderd.

Klik vervolgens op "Printers" in het "Configuratiescherm". Selecteer "Verwijderen" in het contextmenu van uw Epson-printer. De printer is nu verdwenen uit uw lijst met geïnstalleerde printers. Selecteer daarna "Start" en vervolgens "Configuratiescherm". Door "Programma's toevoegen of verwijderen" te kiezen, zijn de Epson-printerstuurprogramma's te vinden in de lijst met geïnstalleerde toepassingen. Klik op "Verwijderen" om de geselecteerde stuurprogramma's te verwijderen. De stuurprogramma's op uw computer worden hierdoor verwijderd. Start uw computer opnieuw op om de procedure te voltooien.

Conclusie

Het kan vervelend zijn als u door een verbindingsprobleem niet kunt afdrukken vanaf uw Epson-printer. Om het probleem op te lossen, kunt u onder andere de verbinding van de printer met uw computer controleren, uw printerstuurprogramma's bijwerken en het stuurprogramma verwijderen. Als geen van deze oplossingen werkt, kan het nodig zijn om een specialist te bellen. Als het uiteindelijk niet lukt, kunt u altijd contact opnemen met technische ondersteuningsexperts voor meer hulp bij het probleem. Als ons artikel over het probleem met de wifi-verbinding van de Epson-printer oplossen nuttig was, maar u nog steeds hulp nodig hebt bij een afzonderlijk problem.


Bellen Epson Nederland ondersteunings nummer van als u meer wilt weten over andere functies.

Gerelateerde blogs :- Hoe de slaapstand van Epson inschakelen?




Popular posts from this blog

Hoe automatische firmware-updates van Epson uitschakelen?

Hoe te voorkomen dat de Epson-printer in de slaapstand gaat?

Hoe kan ik het spoolen van Epson-printers stoppen?